За Th!nk Europe

Идеята за Th!nk Europe не е появи случайно.

Think Different беше слоганът на Apple през 90-те. Смятан като граматически некоректeн той стана символ на това какво да мислиш срещу това как да мислиш.

Работя по въпроси, свързани с правото на Европейския съюз. Ежедневно се сблъсквам със стряскащата реалност колко трудно е на всички колеги (а и на самия съюз) да обясним разбираемо какво и как работи така, че неговите граждани да просперират.

Да пишеш прямо за Европейския съюз е голямо предизвикателство. Нещо, което искам поема, започвайки да пиша този блог за правата на гражданите в Съюза, за начините за тяхната защита и за Европейския съюз като жива система, а не облечена-в-сив-костюм служител в институциите на ЕС в Брюксел.

Често социалният статус на българите е причина да се говори за членство в ЕС „втора ръка”. В Съюза няма членство „първа” и „втора” категория. Има права и задължения, които трябва да се познават. Моята цел е да ви накарам да мислите. За това, че имате права. За това, че трябва да ги познавате. За това, че всяка битка за отстояване на права започва от (информацията) подготовката.

Казвам се Христиана и се опитвам да пиша за Европейския съюз разбираемо. Ако искаш да се свържеш с мен, можеш да го направишнa hristiana [at] gmail [dot] com

Тhink Different. Th!nk Europe.

Текстовете от блога изразяват личната позиция на автора и не са обвързващи за институциите, които представлява. Снимките са предоставени от Unsplash

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s